U Karlovcu od danas infoštandovi s turističkim informacijama

Od danas će u Karlovcu na dva mjesta turistima biti na raspolaganju infoštandovi s najosnovnijim turističkim informacijama, a dijelit će se i promidžbeni materijal o gradovima i općinama u Karlovačkoj županiji te o turističkim odredištima diljem Jadrana.

Organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i karlovačka Policijska uprava.

Infoštandovi će u lipnju vikendom, a u srpnju i kolovozu svaki dan biti na raspolaganju turistima koje zanimaju njihova odredišta, te mjesta za odmor u Karlovačkoj županiji.

U povodu otvorenja infoštandova - danas je održana konferencija za novinare na kojoj je rečeno da je u protekle dvije godine, otkad infoštandovi rade, usluge zatražilo između 1000 i 1500 turista na mjesec.

Policijski službenik za prometnu preventivu karlovačke Policijske uprave Davorin Ivanković je objasnio da će, osim turističkih radnika, na infoštandovima raditi i osmero pripadnika prometne jedinice mladeži. Oni govore najmanje dva strana jezika, a zadaća im je objasniti turistima kako najbrže doći do odredišta.

Upravo je to razlog zbog kojega su infoštandovi postavljeni kod naplatnih kućica na autocesti Zagreb - Karlovac i kod restorana "Žganjer" u Jelašima, na drugoj strani prilaza Karlovcu.

(Hina) vh mć

Pročitajte više