U Karlovcu policajac i građanin ranjeni u pucnjavi i eksploziji bombe

U KARLOVCU je večeras oko 18.20 sati ispred Konzuma u karlovačkom naselju Švarča, u Bašćinskoj ulici, došlo do pucnjave nakon koje je uslijedila eksplozija bombe u kojoj su ozlijeđeni jedan policajac i jedan građanin. Obojica su odmah prevezeni u Opću bolnicu na Švarči.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Karlovčaninu Zdenku Mrzljaku, a policija kaže kako je prije pucnjave prišao četvorici policajaca koji su vršili kontrolu prometa i počeo prijetiti pištoljem i bombom 29-godišnjem policajcu I.M.. Tu je bombu na kraju i bacio. Policajci su se u tom trenutku zaklonili i onda su u samoobrani zapucali i ranili ga.

"Koliko je nama poznato, propucan je kroz trbuh i nogu i sada je na liječničkoj obradi u Općoj bolnici u Karlovcu", kazao nam je voditelj OKC-a karlovačke policije, koji nam je otkrio da je Mrzljak bio prijavljivan čak 35 puta i to zbog pokušaja ubojstva, razbojništva, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, krađa, prijetnji i zlouporabe opojnih droga.

Nismo uspjeli saznati je li pored svih tih prijava do sada odslužio kakvu zatvorsku kaznu.

Zamjenik načelnika PU karlovačke, Boris Kozjan, rekao je za Cropress kako je prometna policija obavljala očevid kada je na njih iz pištolja zapucao građanin. Policija je uzvratila pucnjavu, a napadač je tada bacio bombu. Jedan je policajac lakše, a napadač je teže ozlijeđen. U Općoj bolnici kažu da se jedna osoba trenutno nalazi u šok sobi te da se ne radi o policajcu.

Karlovačkoj je javnosti poznat od ranije. Prije nekoliko godina po gradu je uvečer pucao iz puške, propucao poslovnicu jedne banke i automobil karlovačkog ugostitelja. Dvije godine nakon tog "noćnog pohoda" pokušao je opljačkati nekoliko trgovina pri čemu je napao policajca.

Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više