U Međugorju potraga za hrvatskim hodočasnikom, zadnji put viđen na brdu ukazanja

Foto: Klix

U MEĐUGORJU je nestao hodočasnik Dragutin Horvat (75) iz Hrvatske za kojim traga Gorska služba spašavanja Čitluka i Međugorja, no od 13 sati bez rezultata, potvrđeno je za Klix. U potrazi za Hrvatom koji je nestao na brdu ukazanja Križevac sudjeluju dronovi i psi tragači.  

Dragutinov nestanak prijavili su članovi obitelji koji su bili s njom na hodočašću nakon što su oko 10 sati primijetili da se nije sastao s grupom. Obitelj ga je sama pokušala naći prije nego se obratila GSS-u. Nestanak je prijavljen u 13 sati te je odmah nakon toga organizirana potraga.

"Uključene su sve stanice GSS-a u BiH, tako da je trenutno 60 članova na terenu, ali za sada još rezultata nema", kazao je za Klix vođa potrage Željko Pehar. 

Nestao na nepreglednom području

Pehar kaže da se osoba može izgubiti na brdu ukazanja ako skrene s puta jer je svuda šikara i teško se orijentirati. Kaže da se nekada u takvim slučajevima potraga zna okončati u istom danu, ali da zna potrajati i po nekoliko dana.

"Područje je ogromno i nepregledno za potragu pa se ona organizira po segmentima", objasnio je Pehar. 

Nestali Dragutin visok je 175 centimetara, mršavije je, srednje građe, a u trenutku nestanka na sebi je imao traperice, plavu košulju, crne cipele, šiltericu i sunčane naočale. 

Iz GSS-a su pozvali sve koji imaju neka saznanja o nestalom hodočasniku da jave na 112.

Pročitajte više