U MUP-u opovrgavaju da znaju tko je podmetnuo eksplozije u istočnoj Slavoniji

Glasnogovornik MUPa Zlatko Mehun opovrgnuo je današnju izjavu predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac da policija i državno odvjetništvo znaju tko je u svibnju podmetnuo eksplozivne naprave u Borovu Selu i Trpinji.

"Za sada ne raspolažemo konkretnim dokazima o mogućim počiniteljima u tom slučaju", izjavio je Hini Mehun.

Govoreći o noćašnjem napadu na dvojicu starijih srpskih povratnika u mjestu Ostrovici, Pupovac je na konferenciji za novinare izjavio da "policija i državno odvjetništvo znaju tko su počinitelji u slučaju podmetanja eksplozivnih naprava u Borovu Selu i Trpinji, ali još ne postupaju onako kako trebaju da bi oni koji su to počinili dospjeli gdje im je mjesto".

"Policiji bi itekako bilo u interesu da pronađe počinitelje i sigurno je da ćemo, kada za to budemo imali dovoljno dokaza, izvijestiti javnost o identitetu počinitelja", kazao je Mehun.

Pupovac je izjavio i da je iz razgovara s bivšim ministrom unutarnjih poslova doznao da je istraga u slučaju ubojstva Dušana Vidića u Karinu Gornjem pri kraju te da je raspisana međunarodna tjeralica za osobom za kojom se traga u vezi s tim ubojstvom.

Mehun je, pak, kazao kako, kao i u slučaju eksplozija u Slavoniji, za sada nema konkretnih dokaza o mogućem ubojici Dušana Vidića te istaknuo da nije raspisana nikakva tjeralica vezana uz taj slučaj.

"Za hrvatsku policiju zločin je zločin bez razlike na nacionalnost žrtve, odnosno počinitelja", kazao je Mehun, odgovarajući na izjavu Pupovca da je razlog što se nasilje nad pripadnicima srpske zajednice i povratnicima ne smanjuje to što državna tijela, policija i pravosuđe, ne završe svoj posao.

(Hina) xso yso

Pročitajte više