U napadu bombaša samoubojice na pakistansku bolnicu poginulo 10 civila

NAJMANJE 10 civila je poginulo, a još 35 ih je ozlijeđeno u napadu bombaša samoubojice koji se raznio eksplozivom u bolnici u gradu Quetta jugozapadno od glavnog grada Islamabada.

Kako prenosi britanski BBC, samoubojica je detonirao eksploziv u bolničkoj čekaonici prepunoj ljudi, a među poginulima su i dvojica policajaca i jedan snimatelj lokalne TV postaje. Snimatelj je upravo snimao dovođenje lokalnog biznismena koji je nešto prije ustrijeljen na ulici, a čekaonica je bila puna rodbine i prijatelja ustrijeljene žrtve.

Prema navodima policijskih predstavnika, napad bi mogao biti uzrokovan aktualnim vjerskim sukobima između manjinskih sunita i većinskih šijita. Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari oštro je osudio napad i najavio da će se pakistanske vlasti obračunati s teroristima.

Provincija Balochistan, čiji je Quetta glavni grad, jedna je od najsiromašnijih pokrajina u Pakistanu i poprište desetljećima starih sukoba između lokalnih nacionalističkih snaga i službenih pakistanskih vlasti, a prema neslužbenim informacijama, Quetta je i baza afganistanskih talibana. 

Pročitajte više