U Njemačkoj 74 mrtva u odnosu na jučer, popuštaju mjere restrikcije

Foto: EPA

U NJEMAČKOJ su u protekla 24 sata potvrđene 793 novozaražene osobe, a 74 osobe izgubile su život u borbi s koronavirusom.

Ukupan broj slučajeva zaraze u toj zemlji od početka pandemije sada iznosi 162.469, dok je umrlo 6649 ljudi, objavio je Institut Robert Koch u nedjelju. 

Iako se činilo da im prijeti drugi val epidemije zbog rasta reprodukcijskog faktora prije nekoliko dana, čini se da se situacija u Njemačkoj poboljšava. Vlasti su prošli tjedan objavile da će se igralištima i kulturnim institucijama kao što su muzeji i zoološki vrtovi dati zeleno svjetlo za otvaranje.

Sada je u planu i otvaranje crkvi. Podsjetimo, Njemačka je u potpunoj karanteni od 22. ožujka, a kancelarka Angela Merkel kazala je da pokrajine neće donositi odluke o bolničkoj industriji na idućem sastanku 6. svibnja, već mora fokus prebaciti na daljnju relaksaciju mjera u školama, vrtićima i sportskim ustanovama. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više