U Osječko-baranjskoj četvero novih i jedan umrli, u Zagrebačkoj 14 novih

Ilustracija: Davorin Visnjic/PIXSELL

JEDNA osoba je umrla, a kod četiri je potvrđen covid-19 u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 18 osoba te više nijedan pacijent nije na respiratoru u KBC-u.

U posljednjih 24 sata preminula je jedna osoba rođena 1940. godine, a na području županije trenutno je u samoizolaciji 418 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađena su 184 uzorka.

Posebni timovi za cijepljenje u Zagrebačkoj

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 14 novooboljelih osoba od covida-19, a ozdravilo je 20 osoba, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivan 191 slučaj zaraze.

Po pet je novooboljelih u Zaprešiću i Velikoj Gorici, dvoje u Svetoj Nedjelji te po jedan u Samoboru i Svetom Ivanu Zelini.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote evidentirane su 30.293 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.027 osoba, a 75 osoba je preminulo.

U svih osam ispostava Domova zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covida-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu, navodi Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. 

Pročitajte više