U padu srpskog vojnog zrakoplova poginuo pilot

VOJNI zrakoplov Vojske Srbije Supergaleb G-4 srušio se danas oko 11.30 sati u Zračnoj luci Batajnica, a u nesreći život je izgubio 43-godišnji zapovjednik "Eskadrile za letna ispitivanja" Ištvan Kanas.

Ljudski faktor

Ministarstvo obrane Srbije, potvrdilo je informaciju o padu zrakoplova kao i smrti pilota, no još uvijek nisu poznati svi detalji pada. U šturom priopćenju Ministarstva obrane kaže se kako je zrakoplov pao prigodom uvježbavanja nastupa za aeromiting koji se planirao za kraj mjeseca. Za pad zrakoplova kaže se kako je krivac "ljudski faktor".

Prema izjavama svjedoka koji su bili prisutni prigodom pada, zrakoplov se jednostavno "zakucao" u zemlju budući da je na maloj visini izvodio vrlo složen manevar. Zbog niskog leta, pilot se navodno nije stigao katapultirati.

Siguran zrakoplov

Supergaleb G-4 smatra se kao jedan od najsigurnijih školsko-borbenih letjelica koji se proizvodi već trideset godina, a današnja nesreća tek je druga u povijesti ovog tipa zrakoplova. Za poginulog pilota kaže se kako je bio jedan od najboljih.

I.Ć.
Foto:blic.co.you

Pročitajte više