HDZ podržava otvaranje muzeja žrtava komunizma. Anušić: Kadrovska križaljka je gotova

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene.

"U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene", kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman". Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer.

"Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene", naglasio je. Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo".

"Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno", rekao je Anušić.

 

HDZ za otvaranje muzeja žrtava komunizma

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora.

"Sve ove nijanse koje ste spomenuli, one su stvar dogovora i pregovora, razgovora koji će trajati svo ovo vrijeme dok budemo obnašali dužnost zajedničke koalicijske vlade. To nisu stvari koje su toliko ključne i bitne da bi se stavile u koalicijski sporazum, to su stvari koje će se redom i nekim redovnim funkcioniranjem rješavati jedno po jedno", istaknuo je.

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje. "I kad govorim o onome što je gospodin Bartulica tražio to nije  nikakav problem i naravno mi se s njim slažemo i to će se tako i učiniti i napraviti", kazao je.

Pročitajte više