U Petrinji proglašena Godina zaštite okoliša

Petrinjsko je Gradsko vijeće danas 2004. proglasilo Godinom zaštite okoliša i izgradnje komunalne infrastrukture, a predsjednik Vijeća Miroslav Petračić istaknuo je kako "žele grad i okolicu s rijekom Kupom i gorjem sačuvati čistim ekološkim krajem".

"Nećemo dopustiti unošenje opasnih i zabranjenih tvari, razvijat ćemo proizvodnju zdrave hrane i zaustaviti unošenje GMO-a", poručio je Petračić.

Takvo djelovanje u Petrinji temeljit će se na Programu gospodarenja otpadom i Programu izgradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture od 2004. do 2008., kad se 165 milijuna kuna planira uložiti u sanaciju gradskog odlagališta i pripremu za gradnju novog odlagališta komunalnog otpada, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, opskrbu petrinjskih sela pitkom vodom, popravak i obnovu vodovodne mreže te modernizaciju nerazvrstanih cesta na gradskom području.

"Za provedbu četverogodišnjeg programa izgradnje kapitalnih infrastrukturnih objekata grad će morati uzeti zajmove, a preispitat će se i cijene komunalnih usluga, najavio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Miroslav Gregurinčić.

Vijećnici koalicije Nezavisne gradske liste, HNS-a, SDP-a i HSS-a za drugog dopredsjednika Gradskog vijeća jednoglasno su izabrali Antu Kozića, nezavisnog vijećnika kao predstavnika oporbe.

Današnjoj sjednici nisu nazočili vijećnici HSP-a, HDZ-a i HKDU-a, koji od jeseni prošle godine ne sudjeluju na njima jer sadašnju vlast smatraju nelegalnom .

(Hina) xap ydd

Pročitajte više