U Petrokemiji remont na postrojenju amonijaka - plin za široku potrošnju

U KUTINSKOJ Petrokemiji d.d. od 1. prosinca do 15. siječnja iduće godine obavit će se više godina planirani remont katalizatora na postrojenju za proizvodnju amonijaka što je posao vrijedan 20 milijuna kuna, doznaje se od predsjednika Uprave Petrokemije d.d. Borisa Mesarića.

Budući da je Petrokemija veliki potrošač plina, u tom će se 45-dnevnom razdoblju "uštedjeti" znatne količine plina koje će ostati za široku potrošnju.

Kutinska Petrokemija za proizvodnju gnojiva potroši 65 tisuća prostornih metara plina na sat, od toga za proizvodnju 50, koliko će sada ostati za široku potrošnju.

U Petrokemiji su uvjereni da će rekonstrukcija, koju obavljaju uglavnom vlastitim znanjem i radnim potencijalom, biti dovršena na vrijeme i uspješno.

Uprava Petrokemije dobila je od Ministarstva gospodarstva i Ine suglasnost da nakon završetak remonta i pokretanja postrojenja Tvornice mineralnih gnojiva 15. siječnja iduće godine dobije prednost u opskrbi plinom. Na taj bi se način osigurala zimska proizvodnja gnojiva, nužna za proljetnu sjetvu.


Pročitajte više