U podne presuda Draganu Paravinji

Foto: Facebook, FAH

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu jučer je završilo treće ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za ubojstvo i pokušaj silovanja Drnišanke Antonije Bilić. U podne se očekuje izricanje presude.

Postupak na Indexu pratite uživo od 12 sati!

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić kazao je da obitelj neće doći na izricanje presude, dok je odvjetnik Paravinje Željko Gulišija rekao kako tijekom ponovljenog suđenja nisu predočeni nikakvi novi dokazi i da Paravinja i dalje tvrdi da je cijeli postupak montiran te da su mu svi dokazi podmetnuti.

Podsjetimo, prošli tjedan su saslušani svjedoci i vještaci.

Svjedočili su vlasnik i vozač tvrtke za koju je vozio Paravinja, a ispitani su i vještaci, patologinja Marija Definis Gojanović te vještak za biološka vještačenja Marko Krešimir Abramović.

Paravinja je dosad u Šibeniku dvaput osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja, no presude je ukidao Vrhovni sud. Suđenje je prebačeno u Split jer u Šibeniku više nije bilo sudaca koji nisu bili uključeni u ovaj slučaj.

Paravinja je na prošlotjednoj raspravi tražio izuzeće svih sudaca splitskog Županijskog suda. Sumnja u njihovu objektivnost, kao i cimer iz ćelije kapetan Dragan. Nije poimence naveo suce na koje bi se odnosio njegov zahtjev pa ga je sudac Damir Romac, predsjednik raspravnog vijeća, odbio.

Pročitajte više