U PONEDJELJAK POČINJU RADOVI NA DOGRADNJI KBC-A ZAGREB

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb, vrijedni 73,2 milijuna eura, započet će u ponedjeljak kada će biti otvorena gradnja četiri planirana objekta, koja bi trebala biti završena 2005. godine.

Gradnja objekata hitnog prijema i prostora za klinike sa Šalate, poliklinike i dnevne bolnice, operacijskog trakta s 36 operacijskih sala, te hotela i garaže povjerena je splitskoj tvrtki "Konstruktor inženjering", koja je na natječaju ponudila najpovoljniju cijenu u iznosu od 320 milijuna kuna.

Projekt "Novog Rebra" financirat će, uz Vladino jamstvo, u jednakim iznosima Privredna, Zagrebačka i Splitska banka, a radove će otvoriti premijer Ivica Račan.

Zajam od 73,2 milijuna eura KBC namjerava vraćati iz dodatnih prihoda bolnice koja se planiranju ostvariti od dopunskog i privatnog zdravstvenog osiguranja.

Izgradnjom novih objekata kapaciteti te najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj povećali bi se za četvrtinu, a KBC sa svojih 700 liječnika, među kojima je njih 500 sa doktoratom i magisterijem, zdravstvenom tržištu može ponuditi vrhunsku uslugu, ističe ravnatelj KBC-a Zagreb Josip Paladino.

Budući da kroz bolnicu dnevno prođe oko 10.000 ljudi, pacijentima se želi omogućiti da po dolasku u bolnicu u hitnom prijemu u što kraćem roku doznaju svoju dijagnozu, te na jednom mjestu obave sve potrebne pretrage, jednokratne terapije i manje kirurške zahvate tijekom jednodnevnog boravka u bolnici.

Gradnjom novih 36 operacijskih dvorana želi se skratiti liste čekanja, budući da se danas na neke operacije čeka i po dvije godine, dok se izgradnjom hotela sa 132 kreveta i parkirališta sa 700 mjesta želi zaokružiti ponuda potrebna velikoj bolnici kao što je KBC Zagreb.

Pročitajte više