U Rijeci prvi glazbeni festival lokalnih televizija

Prvi glazbeni festival lokalnih televizija iz Hrvatske TV FEST, na kojem će nastupiti 17 hrvatskih i šest stranih izvođača iz država s područja bivše Jugoslavije, održat će se 31. svibnja na riječkom Korzu.

U ime jednog od organizatora Festivala agencije "Star marketing" iz Zagreba Zoran Škugor je na današnjoj konferenciji za novinstvo kazao da se taj festival priređuje po uzoru na hrvatski radijski festival. Pobjednik festivala, izvijestio je, bit će odlučen brojem glasova gledatelja hrvatskih lokalnih televizijskih postaja te glasovima urednika tih kuća. U programu tih televizija od danas počinje emitiranje glazbenih spotova sudionika festivala, koji ne smiju biti stariji od tri mjeseca.

Sudionici festivala iz država bivše Jugoslavije, po dva iz Slovenije, BiH i Srbije i Crne Gore, natjecat će se u zasebnoj kategoriji. Festival će u snimci biti emitiran u programima lokalnih televizija s područja Hrvatske i tih triju država, osim u Crnoj Gori gdje će ih prikazati državna televizija.

Organizator prijenosa i domaćin festivala je riječka televizija "Kanal Ri" a suorganizatori su riječka Turistička zajednica i grad Rijeka.

Škugor je najavio da će od sljedeće godine festival biti organiziran u dva dana - prvi će dan nastupati hrvatski izvođači, a drugi dan stranci - jer, kako kaže, već sada kontaktira s predstavnicima dvadesetak europskih država.

(Hina) dsil mć

Pročitajte više