U Rodilištu u Vinogradskoj su zaražena četiri liječnika i dvije primalje

Screenshot: N1

PREDSTOJNIK Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice Krunoslav Kuna gostovao je na televiziji N1 gdje je otkrio kakvo je stanje sa zaraženim trudnicama i rodiljama u toj klinici.

Pozitivna četiri liječnika i dvije primalje

"Prema posljednjim podacima o zaraženim pacijenticama, imamo jednu pacijenticu koja više nema simptome, ali je pozitivna. Imamo pet rodilja u samoizolaciji. Danas smo na kućnu njegu otpustili dvije pacijentice iz samoizolacije te jednu s pozitivnim bbrisom, rekao je, a potom je progovorio i u kakvom je stanju osoblje.

"Što se tiče medicinskog osoblja, pozitivna su četiri liječnika i dvije primalje. U samoizolaciji je 10 liječnika i dvije primalje. Otpustili smo većinu pacijentica koje su mogle ići kućama pa je u klinici 28 pacijentica", rekao je.

Novorođenčad nema koronu 

Kuna je otkrio i kako novorođenčad pozitivnih trudnica nemaju koronu.

"Što se tiče novorođenčadi pozitivnih trudnica, oni su negativni, njihovo stanje je izvrsno i očekujem da će tako i ostati", rekao je.

U tijeku dezinfekcija

Kada se radi o prostorijama Klinike, Kuna je rekao kako je u tijeku dezinfekcija te da se očekuje da će od srijede raditi normalno.

"Sinoć smo odustali od primanja novih pacijentica i preusmjerili ih na KB Merkur, Sveti Duh ili u Petrovu. Što se toga tiče, naše pacijentice mogu biti mirne, bit će zbrinute. Očekujemo od srijede raditi u normalnom kapacitetu", kaže.

Što ako se korona proširi kroz cijeli centar?

Odgovorio je i na pitanje što će biti ako se virus proširi cijelim centrom.

"Ja bih htio naglasiti da naše pacijentice mogu biti mirne i ne trebaju se bojati takve situacije. Čak i da je u ostalim klinikama ista situacija, dogovorili bismo suradnju s drugim lokacijama", rekao je i ponovio kako se trudnice ne trebaju bojati te da će u klinici sve biti u redu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više