U SAD-u pet mrtvih na koncertu Damageplana, ubijen gitarist Darrel Abbot

NAORUŽANI čovjek popeo se na pozornicu i pucao na heavy metal skupinu i publiku okupljenu na koncertu u srijedu navečer u američkom gradu Columbusu, država Ohio, ubivši najmanje četvero ljudi prije nego što je njega ubio policajac.

Do pucnjave je došlo u prepunom klubu na koncertu skupine Damageplan.

Prema izjavama policije, koju prenose američke televizije, naoružani muškarac popeo se na pozornicu odmah na početku predstave i počeo pucati ciljajući gitarista Darrela Abbota, kojega je i ubio.

Nakon što je pucao na članove grupe naoružani muškarac je otvorio vatru na publiku. Policajac koji je došao kratko nakon početka pucnjave zapucao je potom i ubio napadača.

Policiji još nisu poznati motivi napada.

U pucnjavi su ranjene dvije osobe koje su smještene u bolnicu.

Darrel Abbot, jedan od najboljih gitarista metalaca, i njegov brat bubnjar skupine Damageplan, Vinnie Paul Abbot, bili su ranije članovi teksaške grupe Pantera, jedne od najpopularnijih heavy metalskih skupina početkom 1990-ih.

Taj bend, poznat po silovitom, brzom i agresivnom zvuku, sa svojim albumom "Far Beyond Driven" bio je na vrhu top-ljestvica u SAD-u 1994. Nakon raspada grupe dvojica braće Abbot osnovali su Damageplan s pjevačem Patom Lachmanom i basistom Bobom Zillaom.

Prvi album Damageplana ove godine bio je na 38. mjestu na američkim top-ljestvicama.

Pročitajte više