U slučaju FENIXVE-a preslušana osumnjičena Margit Grbac

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma danas je preslušao Margit Grbac, osumnjičenu za sudjelovanje u kažnjivim djelima u ´aferi FENIXVE-a´.

Grbac je osumnjičena da je potpisala mjenicu na milijun njemačkih maraka, a okolnosti i pojedinosti potpisivanja te mjenice nisu se iznosili u javnost.

Istražni sudac Tišma kazao je nakon preslušanja da je Grbac zanijekala da je takvu mjenicu potpisala, tvrdeći da je, ako se njezin potpis nalazi na njoj, vjerojatno krivotvoren. Sudac Tišma pustio ju je da se u nastavku istrage brani sa slobode.

Kako je objavljeno u medijima Margit Grbac je nevjenčana supruga osumnjičenog Branka Vukušića, koji je u riječkom pritvoru. On je bivši direktor tvrtke G.H.B. koja je upravljala opatijskim ´Casinom Rosalia´ u vlasništvu uhićenog Josipa Bepa Španjola. Oni su, uz pritvorene Miloša Španjola, Josipova brata, i bivšu predsjednicu Hrvatske poštanske banke (HPB) Ljerku Ercegović osumnjičeni da su kažnjivim djelima u gospodarskom poslovanju oštetili tu banku za najmanje 36,5 milijuna kuna.

Istražni se postupak nastavlja, a očekuju se preslušanja osumnjičenika: bivšeg predsjednika Uprave ´Liburnia Riviera Hotela´ Nikole Slavića i bivših članova Uprave HPB-a Ivice Gregorića i Tomislava Crnčića.

Pročitajte više