U Srbiji mađarski teretni brod pokupio ribarski čamac, propeler broda samljeo ribara

U VOJVODINI na rijeci Dunav poginuo je 62-godišnji ribar Ivan Vig kada je podletio pod propeler mađarskog teretnog broda. Teretni brod je udario u čamac u kojem se nalazio ribar s prijateljem. Ribara je samljeo propeler broda, dok se prijatelj uspio spasiti, prenosi Press.

"Ivana Viga, koji je s prijateljem Andrijom Nađem sjedio u usidrenom u čamcu i pecao, doslovno je samljeo propeler teretnog broda koji je, pod zastavom Mađarske, plovio nizvodno u pravcu Bogojeva", kazala je Branislava Mirković, sutkinja višeg suda u Somboru.

Prema izjavama trojice ribara koji su bili svjedoci ove tragedije, Vig i njegov prijatelj su pokušavali dignuti sidro i pomaknuti čamac kako se teretni brod ne bi zabio u njih, ali nažalost, nisu uspjeli. Teretni brod je nakon sudara udario u obalu, a nakon što se odsukao nastavio je plovidbu do luke Bogojevo.

Inače na tom dijelu rijeke mnogobrojni ribari pecaju te se često događaju nesreće zbog toga što je plovni put mnogo bliži obali nego na drugim dijelovima rijeke.

Pročitajte više