u starim mikanovcima održana smotra tradicijske kulture

U Domu kulture u Starim Mikanovcima večeras je održana priredba tradicijske kulture ´Mladost i ljepota Slavonije´, koja se u tom mjestu nedaleko Vinkovaca, održava već 36 godina.

Pred članove prosudbene komisije u narodnim nošnjama područja iz kojega dolaze izašlo je deset djevojaka, deset snaša i isto toliko momaka. Uz predstavljanje mjesta iz kojega dolaze, oni su predočili razne likove i situacije iz tradicijskoga života.

Ove godine priredba ´Mladost i ljepota Slavonije´ okupila je sudionike iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske županije, te dijela Sisačko-moslavačke županije, u kojemu su se održali običaji, folklor i pjesma Slavonije.

Za najljepšu snašu proglašena je Mladenka Kamenski iz Županje. Najljepša djevojka je Elizabeta Marjanović iz Vrbice, a mladić Tomislav Martinović iz Prekopakre.

Pokrovitelji 36. priredbe ´Mladost i ljepota Slavonije´ su Vukovarsko-srijemska županija i Općinsko poglavarstvo Starih Mikanovaca.

Pročitajte više