U Sukobima u logoru u Libanonu poginule najmanje dvije osobe

NAJMANJE dvije osobe poginule su, a desetak ih je ranjeno, među kojima i fotograf agencije France presse, u sukobima militantnih islamista s naoružanim Palestincima u ponedjeljak u najvećem palestinskom izbjegličkom logoru u Libanonu.

U logoru u kojem već tjednima raste napetost između islamista i palestinskih frakcija najnovije nasilje izbilo je nakon sukoba posljednjih dana u kojima su poginule namanje tri osobe, a analitičari tvrde da je zapravo riječ o borbi za nadzor nad logorom Ain E-Hilweh.

Očevici su kazali da su zaraćene strane razmijenile vatru iz automatskog oružja i ručnih raketnih bacača, a sukob je izbio uoči pogreba dvojice ljudi koji su u subotu ubijeni u zasjedi u logoru Ain el-Hilweh. Isti izvori rekli su kako su najmanje dvije osobe poginule, od kojih jedna žena, a ranjeno je barem još desetak ljudi.

Sukobili su se pripadnici jedne militantne islamističke skupine i snaga odanih pokretu Fatah palestinskog predsjednika Jasera Arafata, jedne od nekoliko naoružanih palestinskih frakcija koje nadziru gotovo cijeli logor.

Pročitajte više