U Svetom Roku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

VIŠE stotina pripadnika specijalne policije MUPa obilježilo je danas u Svetom Roku prvom mjestu koje je 1995. oslobođeno u akciji Oluja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. L

Svečanosti je nazočan bio i osobni izaslanik hrvatskog premijera i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak.

Sudionici svečanosti odali su počast sedmorici hrvatskih branitelja, pripadnika specijalne policije koji su poginuli u vojno-redarstvenoj akciji Oluja,

Obraćajući se suborcima, pripadnicima specijalne policije, predsjednik Udruge Željko Sačić, iskazao je žaljenje što ponovno moramo dokazivati da smo branili domovinu od srpskog agresora.

"Vjerujemo u potpunu nevinost našega ratnoga zapovjednika, generala Mladena Markača. Molimo ga da izdrži (u Haaškom pritvoru) i s ovog mjesta upućujemo mu poruku da smo uz njega", rekao je Sačić.

Ivan Jarnjak podsjetio je da je puno ljudi dalo živote za stvaranje hrvatske države.

"Zato se danas moramo na svakom mjestu prisjetiti herojskih podviga hrvatskih branitelja, odlučnih 1991. u zaustavljanju neprijatelja, koji je odlučio uništiti hrvatski narod i hrvatsku državu", rekao je prisjećajući se događaja iz 1991. godine, ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak.

Obitelji poginulih pripadnika specijalne policije te brojni pripadnici ratnih postrojba položili su vijence i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje kod Spomen križa, a misu zadušnicu služio je u Svetom Roku, gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović.

(Hina) xkprp ysp

Pročitajte više