U Tursku na liječenje stiglo 36 Somalijaca ozlijeđenih u bombaškom napadu

DANAS je u Ankaru radi liječenja stigla skupina od 36 Somalijaca koji su teško ozlijeđeni u stravičnom  bombaškom napadu u kojem je u utorak u Mogadishuu ubijeno 70 osoba, prenijela je turska novinska agencija Anatolia.

Ozlijeđeni su iz nemirnog somalijskog glavnog grada u Ankaru prevezeni zrakoplovom tvrtke Turkish Airlines, a u zračnoj luci dočekali su ih turski ministar zdravstva Recep Akdag i zamjenik premijera Bekir Bozdag, piše agencija AFP.

Među ranjenima su i tinejdžeri koji su se na mjestu napada našli kada su u ministarstvo obrazovanja došli provjeriti jesu li osvojili stipendije.

Bombaš samoubojica u utorak je u blizini vladinih zgrada aktivirao kamion pun eksploziva, a snažna eksplozija ubila je 70 ljudi i ozlijedila ih više od sto. Svjedoci su rekli kako je to bilo najveće pustošenje od kad je prije 20 godina u Somaliji počeo građanski rat.

Pripadnici radikalne islamističke skupine al-Shabab su nekoliko sati nakon eksplozije upozorili civile da se ne približavaju vladinim uredima i vojnim bazama i zaprijetili novim napadima.

Pročitajte više