U velikoj akciji "Brevis" policija uhitila trojicu muškaraca koji su dilali velike količine ecstasyja

Foto: FAH

TRI HRVATSKA državljana starosti 50, 46 i 38 godina sa zagrebačkog područja uhićena su te kazneno prijavljena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nakon višemjesečne kriminalističke istrage u nastavku operativne akcije Brevis, koja je na dubrovačkom području počela u prosincu prošle godine, objavila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Tijekom višemjesečne kriminalističke istrage policija je utvrdila da je u akciji Brevis, provedenoj početkom prosinca 2017. godine kada su zbog droge uhićene četiri osobe, zaustavljen 'krak' kriminalnog djelovanja kojem je središte u Zagrebu. Također, tijekom istrage o dubrovačkom 'kraku' otkriven je i 'krak' koji je vodio prema Slavonskom Brodu.

“Sumnja se da su 50-godišnjak i 38-godišnjak, temeljem prethodnih telefonskih razgovora, u večernjim satima 18. rujna prošle godine na području Zagreba dvojici muškaraca prodali 501 tabletu droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni prilikom izlaska s auto ceste na naplatnoj postaji Slavonski Brod Zapad. Nadalje, utvrđena je sumnja da su spomenuti 38-godišnjak i 46-godišnjak 6. listopada prošle godine na poluotoku Pelješcu, prema ranijim telefonskim dogovorima, drugoj dvojici muškaraca prodali 990 tableta droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni istu večer na državnoj cesti D-8 u mjestu Doli“, objavila je policija.

Dodaju i da su u pretrazi stanova na zagrebačkom području koje koriste osumnjičeni 38-godišnjak i 50-godišnjak pronađeni revolver, 25 komada streljiva, četiri mobitela, šest SIM kartica, manja količina kokaina, preša, 7 tisuća kuna i 2800 eura.

Četiri muškarca koji su u dva slučaja zatečeni s drogom nakon kazneno su prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kažu u policiji. Dodaju i da su dvoje osumnjičenih, 46-godišnjak i 38-godišnjak, uz kaznene prijave, završili u pritvoru dok protiv trećeosumnjičenog kaznena prijava ide redovnom procedurom, a neslužbeno se doznaje da zbog zdravstvenog stanja nije mogao biti pritvoren.

Pročitajte više