U Vukovarskoj župnoj crkvi misa zahvale za Papin posjet

U ZNAK zahvalnosti za treći pastirski pohod Hrvatskoj pape Ivana Pavla II., u vukovarskoj župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova misno slavlje danas je predvodio biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić.

Na početku misnog slavlja - u kojem su sudjelovali svećenici s vukovarskog i iločkog područja te provincijal hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Lucije Jagec - u vukovarsku župnu crkvu unesen je kip Raspetog Isusa, čija su desna ruka i lijeva noga osakaćeni u napadima srpskim postrojba na Vukovar.

"Ranjeni Isus iz Vukovara znak je stradanja njegovog puka, prouzročenog srpskom agresijom na Vukovar i cijelu Hrvatsku. On je znak koji ne dopušta zaborav, jer bi zaboravom opravdali zločine učinjene nad čovještvom, ljudskim dostojanstvom i društvenom pravdom", rekao je gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar.

Naglasio je da su se kroz današnje misno slavlje građani Vukovara uključili u molitveno-karitativnu akciju Radio Marije, Hrvatskog katoličkog radija i Hrvatskog Caritasa "Papa - ekumenizam - tolerancija", koja se od 25 svibnja do 29. lipnja provodi u povodu Papinog posjeta Republici Hrvatskoj i Hrvatima u BiH.

Fra Špehar je okupljene vjernike pozvao da na svetoj misi mole za mir, društvenu pravdu, ljudsko dostojanstvo i novi život.

Pročitajte više