U Vukovarsko-srijemskoj županiji od sutra "kontakt policajci"

NA KONFERENCIJI za novinare koju su u vukovarskoj Policijskoj postaji sazvali načelnik vukovarskosrijemske Policijske uprave i savjetnica ministra unutarnjih poslova dr. Irena CajnerMraović predstavljeno je 26 policajaca koji će od sutra u okviru Nacionalnog programa MUP-a "Policija u zajednici" obnašati poslove "kontakt policajaca".

Oni će djelovati u četiri grada - Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku te prigradskim naseljima i većim mjestima poput Ivankova i Babine Grede.

Najveći broj policajaca, 11, bit će raspoređen u vinkovačkim gradskim četvrtima, a devet će ih biti u Vukovaru, četiri u Županji i dva u Iloku.

Po riječima savjetnice Cajner-Mraović projekt "Policija u zajednici" provodi se uspješno u Zagrebu, Splitu, Sisku, Požegi i Rijeci, a Vukovarsko-srijemska županija prva je u Hrvatskoj u kojoj će se istodobno primijeniti u više gradova i mjesta.

Načelnik PU-a Marijan Tomurad ocijenio je kako po tome projektu policijski službenik više nije profesionalac koji isključivo nadzire građane, nego i pomagač i prijatelj onih koji poštuju zakon.

Konferenciji za novinare nazočio je i župan Nikola Šafer. On je podupro MUP-ov projekt, rekavši kako je MUP prepoznao problematiku lokalne zajednice.

(Hina) žd mć

Pročitajte više