U vukovarsko-srijemskoj županiji ovaj mjesec 110 prometnih nesreća

U PRVOJ polovici ovoga mjeseca na području Policijske uprave vukovarskosrijemske dogodilo se 110 prometnih nesreća, u kojima je stradalo 45 osoba od kojih jedna osoba smrtno, 12 ih je teško ozlijeđeno, a 32 lakše, izvijestila je danas PU vukovarskosrijemska.

Najčešći su uzroci nesreća neprilagođena i nepropisna brzina, nepoštivanje prednosti prolaza i nepropisno uključivanje u promet.

Vukovarsko-srijemska PU ističe da su najugroženija kategorija sudionika u prometu pješaci. Oni su sudjelovali u šest prometnih nesreća, u kojima je jedan pješak poginuo, dva su teško, a dva lakše ozlijeđena.

Vozači bicikala sudjelovali su u pet prometnih nezgoda u kojima su četiri biciklista teško ozlijeđena.

Slijede vozači mopeda sa sudjelovanjem u dvjema prometnim nezgodama u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena te vozači motocikala s tri prometne nezgode u kojima su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Čest uzrok težeg stradavanja motorista je i nenošenje zaštitne kacige. Policija zato apelira na roditelje da upozore djecu na potrebu nošenja kaciga jer su na temelju dosadašnjih pokazatelja, djeca najugroženija u prometu.

Pročitajte više