U Vukovaru skuplje grijanje i prijevoz

Odlukom vukovarskoga Gradskog poglavarstva u Vukovaru od 1. studenoga poskupljuje grijanje u višestambenim zgradama, a dana je i suglasnost "Čazmatransu" za poskupljenje gradskog prijevoza.

Tako će Vukovarci od 1. studenoga grijanje plaćati 6,34 kune po četvornom metru stambenog prostora ili 18 posto skuplje od sadašnje cijene od 5,36 kuna.

Po riječima vršitelja dužnosti vukovarskog "Tehnostana" Ivana Kamerle zadnje poskupljenje grijanja u Vukovaru bilo je još 2002.

"Od listopada 2003. do 18. listopada 2004. loživo ulje je poskupjelo za 43 posto", obrazložio je zahtjev "Tehnostana" za poskupljenjem grijanja vukovarskih stanova Kamerle, dodavši kako bi višom cijenom grijanja "Tehnostan" trebao poslovanje podignuti na razinu likvidnosti.

Poglavarstvo je odobrilo i "Čazmatransu" da povisi cijenu gradskog prijevoza s tri na pet kuna, koja će se primjenjivati već od sutra.

Prihvaćena je i ponuda gradskoga poduzeća "Komunalca" za uređenje Trga Republike. Radovi bi trebali početi ovih dana, a oko 4,5 milijuna kuna za uređenje osigurat će Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

(Hina) xždra ydd

Pročitajte više