U Zagrebu 247 novih slučajeva, ukupno je 2500 aktivnih slučajeva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ZAGREBU je u protekla 24 sata zabilježeno 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je u gradu aktivno 2513 slučajeva zaraze, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Oporavila se 291 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 697 uzoraka, od kojih je 147 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 225 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 684 osobe. 

120 su kontakti

Od 225 covidom zaraženih osoba, 120 osoba su kontakti covid-pozitivnih osoba. 60 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a kod dvije je osobe izlaganje moguće tijekom različitih okupljanja (vjenčanja). Za 22 osobe obrada je u tijeku. 

Sedam osoba izloženo je u odgojno-obrazovnim ustanovama, kod devet osoba moguće je izlaganje na radnom mjestu, a četiri je osobe obradio liječnik obiteljske medicine te je jedna osoba izložena u zdravstvenoj ustanovi. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 27 učenika osnovnih i 13 učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 219 učenika osnovnih i 47 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Na cijepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

Pročitajte više