Učenici iz Dubrovnika neozlijeđeni pri iskliznuću autobusa u Sarajevu

AUTOBUS koji je prevozio učenike i profesore srednje Turističkougostiteljske škole iz Dubrovnika iskliznuo je u ponedjeljak s ceste u okolici Sarajeva no nitko nije ozlijeđen, potvrdio je za Hinu Milan Perić, profesor te škole i voditelj stručne ekskurzije na kojoj su bili učenici.

"Autobus nije vozio brzo a razlog iskliznuća bila je isključivo neočišćena i skliska cesta", rekao je Perić. Dodao je kako su u autobusu dubrovačkog "Atlasa" bila 24 učenika i četiri njihova profesora.

Svi oni boravili su protekla tri dana u Sarajevu i na okolnim planinama proučavajući lokalnu turističku ponudu, što predstavlja praktični dio njihove redovite nastave.

Do iskliznuća autobusa u blizini sarajevske zračne luke došlo je zbog velikog snijega koji u Sarajevu pada od prošle noći. Profesor Perić je istaknuo kako su učenicima i profesorima u pomoć za nepune tri minute pritekli i lokalna policija i stanovnici obližnjeg naselja te ih potom smjestili u hotel "Holiday Inn".

Troje učenika poslano je na liječnički pregled pri čemu je utvrđeno kako ni oni nisu zadobili ozljede. Svi učenici i profesori tijekom dana krenut će u Dubrovnik nakon što završe planirano razgledanje Sarajeva.

Pročitajte više