Udruga Mobbing protiv Šeksa: Svjetska literatura to opisuje kao zlostavljanje na radnom mjestu

DIVLJAČKI ispad Vladimira Šeksa prema SDP-ovoj Gordani Sobol osudila je jutros i udruga Mobbing, koja pomaže osobama koje su zlostavljane na radnom mjestu.

Takvo ponašanje opisuje i svjetska literatura: mobbing

"S nevjericom i zgražanjem osuđujemo obraćanje Vladimira Šeksa Gordani Sobol jučer u Saboru, dakle na njihovom radnom mjestu. Takvo ponašanje, koje šteti časti, ugledu i dostojanstvu osobe, opisano je u svjetskoj literaturi kao zlostavljanje na radnom mjestu, odnosno mobbing", poručila je predsjednica udruge Jadranka Apostolovski.

Šeks je, podsjetimo, Sobolicu prvo lažno optužio da joj je suprug u zatvoru, a potom joj rekao "da se ponaša pristojno, kao što pleše na štangi", aludirajući na jedan novinski tekst gdje je SDP-ovka otkrila da se rekreativno bavi vježbanjem uz štangu.

Šostar plesao sa striptizetom u krilu, pa se morao javljati na telefon udruge B.a.b.e.

Civilne udruge znaju nekad iskoristiti gaf javne osobe da bi osvijestile što širi krug građana, po čemu je najpoznatiji slučaj udruge B.a.b.e.  Kad je zagrebački pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar početkom 2007. uhvaćen da slavi rođendan sa striptizetom u krilu, bio primoran doći u udrugu i javljati se na dežurni telefon. U udruzi Mobbing ne žele pokušati isto sa Šeksom, jer bi se na taj način, strahuju, mogli uključiti u predizbornu kampanju. Kažu da Šeksov mobbing nije izolirani slučaj.

"Ne čudi nas stoga ni odbacivanje Zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu u ovom sazivu sabora. Visoki državni dužnosnici i saborski zastupnici sve češće svojom retorikom i međusobnim vrijeđanjem daju sliku o tome da niti ne znaju razliku između civiliziranog sukoba mišljenja, i sukoba koji šteti ugledu, časti i dostojanstvu", zaključila je Apostolovski. 

Pročitajte više