Udruga pravnika Vukovar 1991.: Tadićev posjet će ostati zapamćen samo po formi

UDRUGA pravnika Vukovar 1991. priopćila je danas da pozdravlja skori posjet Borisa Tadića Vukovaru, ali izražava žaljenje što će posjet ostati povijestan samo po formi, ali ne i po sadržaju.

Kao što je Boris Tadić u Srebrenici iskazao žaljenje za žrtvama bez priznanja agresije Republike Srbije na BiH, isto će se dogoditi i u Vukovaru (na Ovčari). Priznanje agresije Republike Srbije na Republiku Hrvatsku jedan je od tri preduvjeta za povlačenje tužbe za genocid od strane Republike Hrvatske, podsjećaju iz udruge.

Preostala dva preduvjeta su procesuiranje i obilježavanje svih logora na teritoriju Srbije te priznanje Oluje kao legitimne oslobodilačke akcije Republike Hrvatske, u kojoj su počinjeni pojedinačni ratni zločini.

Ona hrvatska Vlada koja bi povukla tužbu za genocid a da se prije toga kumulativno nisu ispunila tri navedena preduvjeta, bila bi Vlada koja je tim činom blagoslovila velikosrpsku agresorsku politiku Slobodana Miloševića te napustila (izdala) nacionalne interese Republike Hrvatske, piše u priopćenju.

Pročitajte više