udruženje trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima o isplati dugova

Predsjednik Udruženja trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Vladimir Klobučar upozorio je danas da je temeljem sporazuma o sanaciji dugova veledrogerijama Ministarstvo financija dobavljačima trebalo podmiriti ukupno 533 milijuna kuna, a ne 405 milijuna koji bi u gotovini ili mjenicama trebali biti isplaćeni do kraja idućega tjedna.

Klobučar stoga pita što je s ostatkom od 128 milijuna kuna, zašto se oteže s njegovom isplatom te kada će taj dio duga za lijekove i medicinski materijal biti plaćen.

Ministarstvo financija priopćilo je jučer kako je utvrđena dinamika plaćanja prema Sporazumu o sanaciji dugova za farmaceutske proizvode, ortopedska pomagala i potrošni medicinski materijal, koji bi trebali biti isplaćeni do 17. travnja .

Jučer su trebali biti plaćeni dugovi za 42 veledrogerije do 400.000 kuna, u ukupnom iznosu od 3,896 milijuna kuna, a za danas je predviđena isplata 9,859 milijuna kuna za račune do milijun kuna. Isplate će se nastaviti idućega tjedna, sve do 17. travnja.

(Hina) pp/xmt ymd

Pročitajte više