Uhićen direktor brokerske kuće zbog zlouporabe 16 milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija uhitila je danas 39-godišnjeg direktora jedne brokerske kuće, osumnjičenog da je zlouporabama ovlasti klijente i tvrtke s kojima je surađivao oštetio za oko 16 milijuna kuna, izvijestila je poslijepodne policija.

Policija je otkrila samo inicijale uhićenog G.K., no na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da je riječ o Goranu Kovačiću, direktoru zagrebačke brokerske kuće National. Njemu je istražni sudac do ponovnog saslušanja odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Kovačića policija tereti da je od siječnja 2002. do lipnja ove godine novac koji su klijenti uplatili za trgovanje vrijednosnim papirima u više navrata koristio u druge svrhe.

Na taj je način svojoj brokerskoj kući želio pribaviti protupravnu imovinsku dobit, a klijente oštetio za oko 14 milijuna kuna, navodi glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Policija tvrdi da je osumnjičeni također od travnja do lipnja ove godine u više navrata bez suglasnosti vlasnika vrijednosnih papira protupravno koristio Pin, otuđio dionice i bez ovlaštenja davao u zalog vrijednosne papire i dionice.

Time je, tvrdi policija, tvrtke Zatvoreni investicijski fond Sunce, kutinsku Petrokemiju i Credo banku oštetio za više od dva milijuna kuna.

U policiji kažu da su osumnjičenog uhitili nakon prijave koju je protiv njega podnijela državna Komisija za vrijednosne papire.

Pročitajte više