Uhićen ubojica 17-godišnje zvijezde američkog nogometa

17-GODIŠNJI mladić, zvijezda američkog nogometa u usponu kojem su predviđali veliku karijeru, ubijen je u okršaju bandi nedaleko od svoje kuće u Los Angelesu.

Jamiel Shaw se 2. ožujka pokušao vratiti kući prije mraka, kao što mu je otac i naredio, ali našao se usred obračuna bandi. Ispred njega se zaustavio automobil, a vozač ga je pitao je li član bande. Shaw nije stigao odgovoriti prije nego je pokošen rafalom iz automatskog oružja, javlja CNN.

Njegov otac je čuo pucnjeve iz svoje kuće i odmah nazvao sina na mobitel kako bi ga upozorio na opasnost. No, kad mu se nitko nije javio, Jamiel Shaw stariji shvatio je što se događa.

"Odmah sam otrčao tamo. Ležao je na podu, a lice mu je izgledalo tako smireno. Znao sam da je mrtav. Tri sata samo sam lutao gradom kao zombi", kazao je dječakov otac.

Dječakova majka istovremeno je bila udaljena tisućama kilometara, u Iraku gdje je služila svoj drugi vojni rok. Zapovjednik ju je pozvao u ured i ispričao joj što se dogodilo. "Željela sam samo istrčati van. Udarala sam rukama po zraku, vikala i plakala", ispričala je dječakova majka, narednica Anita Shaw, nakon što se vratila u Los Angeles kako bi pokopala svog sina.

Policija je danas priopćila kako je uhićen osumnjičeni za Shawovo ubojstvo. 19-godišnji Pedro Espinoza, član hispanoameričke bande iz 18. ulice u Los Angelesu optužen je za ubojstvo, a ako ga proglase krivim mogao bi biti osuđen na smrt.

Shaw je samo jedna od brojnih nevinih žrtava koje stradavaju u obračunu među bandama u Los Angelesu. Mladi je američki nogometaš stradao za vrijeme trotjednog obračuna među bandama u kojem je ubijen i otac dok je u naručju držao svoje 2-godišnje dijete te 13-godišnja koji je brao limune sa stabla.

P.V.

Pročitajte više