Uhićeni 40-godišnji muškarac priznao ubojstvo Zorana Mrvelja

UBOJSTVO građevinskog poduzetnika Zorana Mrvelja, čije je tijelo ovaj tjedan pronađeno s prostrjelnom ranom na glavi u zagrebačkom Vrapču, je riješeno.

Uhićeni 40-godišnji Mirko Govedarica danas poslijepodne je u prisustvu odvjetnika priznao počinjenje ubojstva Zorana Mrvelja zbog duga od 5000 eura, obavijestila je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke. Policija će od suda zatražiti dodatno 24-satno zadržavanje kako bi dovršila kriminalističku obradu, najavila je policijska glasnogovornica. To znači da bi osumnjičeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda trebao biti priveden sutra.

"Osumnjičena je jedna osoba koja je s Mrveljom bila u poslovnom odnosu, a motivi su prema našim saznanjima bila dugovanja", kazao je ranije Načelnik ureda Ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Govedarica i Mrvelj, koji je imao svoje prste u trgovanju građevinskim zemljištima na Perjavici i Vrapču, navodno su bili u određenim poslovnim odnosima.

Podsjetimo, u Vrapču u utorak u 16.56 sati u Mercedesu Boška B. pronađen je mrtav Zoran Mrvelj s prostrijelnom ranom na području glave. Mercedes ima registarske oznake ZG-7379-DC.

Mrvelj je od ranije poznat policiji zbog iznude, droge, šverca automobila i kamatarenja. Navodno je bio blizak sa braćom Rodić i sa Zdravkom Šiškićem, zaštićenim svjedokom optužbe na suđenju zločinačkoj organizaciji.

A.B./D.M.
Foto: V.H.

Pročitajte više