Uhvaćen sa šest kilograma marihuane, u stanu mu pronađen arsenal oružja

ZAGREBAČKA je policija u u petak poslijepodne uočila sumnjivi kontakt dvojice muškaraca na odmorištu Ježevo na autocesti A3, koji su nakon sastanka svaki u svojemu automobilu krenuli prema Zagrebu.

Policijska ophodnja obojicu je zaustavila i legitimirala te utvrdila da se radi o hrvatskim državljanima starima 48 i 37 godina. U subotu ujutro pretražen je automobil 48-godišnjaka, u kojemu je pronađeno 6066,0 grama marihuane, 222,0 grama kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje težine. Policijski službenici pretražili su i njegov stan u krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je pronađeno 116 komada raznog streljiva, tromblonska mina i topovski udar te manja količina marihuane.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su 48-godišnji i 37-godišnji osumnjičenici, na za sada neutvrđen način zaplijenjenu drogu nabavili radi daljnje preprodaje, te ju pokušali, u automobilu 48-godišnjaka prevesti na područje Županije krapinsko-zagorske, s time da je 37-godišnjak bio prethodnica, u svom automobilu, radi pravovremenog uočavanja policijskih ophodnji, odnosno smanjenja rizika od uhićenja.

Prema procjenama policije droga bi u prodaji na veliko mogla dostignuti cijenu od 120.000 kuna, a u uličnoj prodaji i više od 200.000 kuna.

Obojica muškaraca jučer su prepraćena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

H.A.

Pročitajte više