Ukinuta presuda Ringwaldu, Piriću i Zoloti za brutalno ubojstvo u Omišu

Foto: PIXSELL/Milan Sabic

VISOKI kazneni sud ukinuo je presudu splitskog Županijskog suda za trojac Ringwald, Pirić i Zolota zbog likvidacije Karmelina Fistanića na ulazu u Omiš u studenom 2019. godine. Stjepan Ringwald (49) je zbog izvršenja dobio 19 godina zatvora, kao navodni naručitelj Jerko Pirić (46) je zaradio 18, a godinu manje dobio je Vlado Zolota (48) radi pomoći u djelu.

Naloženo je ponovno suđenje na splitskom Županijskom sudu, a sigurno je da novi postupak neće biti pred Ivonom Rupić koja je prebačena na drugostupanjski odjel koji odlučuje o žalbama na presude općinskih sudova. Nije poznato ni zbog čega je presuda ukinuta, ali ne donese li se nova nepravomoćna u roku od osam mjeseci, okrivljeni će se moći braniti sa slobode.

Brutalno ubojstvo Karmelina Fistanića na Jadranskoj magistrali, stoji u optužnici Županijskog državnog odvjetništva, zajednički su dogovorili Ringwald, Pirić i Zolota. Pretpostavlja se zbog duga. Ubojica na motociklu je kroz poluotvoren prozor ispalio smrtonosne hice u Fistanića koji je bio u autu.

Pročitajte više