Umro vlasnik NFL momčadi Oakland Riders Al Davis

AL DAVIS, vlasnik NFL momčadi Oakland Riders, umro je u 82. godini.

Davis je bio dio profesionalnog američkog nogometa punih šest desetljeća, a u Riderse je prvi puta došao 1963. godine. Od tada je momčad tri puta osvojila Super Bowl, piše CNN.

Davies je u "Kuću slavnih" američkog nogometa primljen 1992. godine. Davis je bio jedna od najvažnijih figura u povijesti NFL-a i definitivno najveći buntovnik među dužnosnicima. Piratski logo Oakland Raidersa najbolje simbolizira stav koji je imao prema autoritetu, kako na terenu tako i van njega.

Njegov pobunjenički duh i potreba da prkosi establišmentu odigrali su značajnu ulogu u razvoju NFL-a, te je upravo Davis jedan od razloga što je američki nogomet postao najvažniji američki sport.

"Davisova strast i utjecaj na igru su nemjerljivi. Definirao je Raiderse kao organizaciju, te je dao doprinos ovoj igri na svakoj razini. Izazivao je nevjerojatno poštovanje, a ljudi su uvijek pažljivo slušali sve što je Al imao za reći. Istinska je legenda ove igre, a njegov utjecaj i ostavština zauvijek će biti dijelom NFL-a", kazao je povjerenik lige Roger Goodell.

"Profesionalni nogomet je izgubio istinskog velikana igre, osobu čije je ime postalo sinonim za izvrsnost. Njegov doprinos igri i ljubav prema svom timu su bez premca. Malo je  onih koji su poput njega ostvarili uspjeh i zaslužili poštovanje i kao trener, i kao ligaški povjerenik i kao vlasnik kluba. Njegova karijera će uvijek će biti važno poglavlje u priči o profesionalnom američkom nogometu", kazao je Steve Perry, predsjednik Pro Football Hall of Famea.

Pročitajte više