Upozorenja na moguće terorističke napade u Nairobiju i Rijadu

SAUDIJSKA Arabija i Kenija mogle bi biti nove mete terorističkih napada, upozorile su u utorak Sjedinjene Države i Ujedinjeni narodi u dva odvojena priopćenja poslana Rijadu i Nairobiju.

Američko veleposlanstvo u Rijadu upozorilo je da bi atentati mogli biti usmjereni na stambene četvrti u kojima žive Zapadnjaci u glavnome gradu Saudijske Arabije.

"Prema posljednjim potvrđenim informacijama stambeni kompleks Seder (istočni dio Rijada) izbliza su pratili teroristički elementi, a i drugi zapadni kompleksi mogli bi također biti mete", upozorava američko veleposlanstvo.

U Nairobiju su američki državljani i osoblje UN-a primili informacije iz američkog State Departmenta prema kojima bi teroristički napadi mogli biti izvedeni u srijedu u dva hotela u glavnome kenijskom gradu.

Dvije su zgrade u središtu grada u utorak evakuirane zbog bojazni od terorističkih napada. Radi se o zgradi banke Barclays i zgradi u kojoj je smješteno francusko veleposlanstvo te još jedan ured Barclays banke.

"Dvije važne diplomatske misije primile su vjerodostojne informacije o tome da bi u srijedu ujutro mogla biti izvedena dva samoubilačka napada u Nairobiju u dva velika hotela - Stanley i Hilton", stoji u poruci obavještajne službe UN-a.

Američki je State Department također upozorio svoje državljane u Keniji na mogućnost terorističkog napada "u idućih nekoliko dana".

Pročitajte više