Upozorenja na snazi za dio Hrvatske: Temperatura će danas biti iznimno visoka

ZA DANAS je najavljena vrlo velika mogućnost toplinskog vala za dijelove zemlje. Prema DHMZ-u, u najvećoj je opasnosti središnja Hrvatska pa je za karlovačku i zagrebačku regiju na snazi i narančasti Meteoalarm. Upozorenje na toplinske valove na snazi je i za riječko područje.

> INDEX VRIJEME

Prema DHMZ-u, danas se očekuje pretežno vedro i vruće, na kopnu mjestimice i vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 31 i 36 °C, no lokalno je moguće i više.

Vrijeme po regijama

Istočna Hrvatska
Vedro uz slab do umjeren jugoistočni vjetar. Minimalna temperatura zraka od 15 do 18, a maksimalna od 32 do 35 °C.

Središnja Hrvatska
Pretežno vedro i mjestimice vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Minimalna temperatura zraka od 16 do 20, a maksimalna od 33 do 37 °C.

Gorski kotar i Lika
Pretežno vedro i vrlo toplo, mjestimice i vruće. Vjetar umjeren jugozapadni i južni. Minimalna temperatura zraka od 14 do 18, a maksimalna od 29 do 34 °C.

Sjeverni Jadran
Vedro uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka od 20 do 24, u unutrašnjosti Istre oko 16 °C, a maksimalna uglavnom od 31 do 34 °C.

Dalmacija
Vedro uz slab do umjeren jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak, osobito na otvorenom moru. Minimalna temperatura zraka od 21 do 26, a maksimalna od 32 do 34 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i do 37 °C.

Već večeras ponegdje na sjeverozapadu Hrvatske moguća su lokalna nevremena.

Idućih dana isto vruće

Većinom sunčano očekuje se i sljedećih par dana, osobito na Jadranu. Na kopnu potkraj dana i u noći na srijedu lokalno pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjeverozapadu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu navečer bura koja će jačati.

Minimalna temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu i do 26, a maksimalna uglavnom između 30 i 35 °C s tendencijom pada ispod 30.

 

 

Pročitajte više