Ups, još jedan "slučajan" susret Hlo, Šikić, Šelebaj i Moire dokumentiran fotografijom!

SIGURNO se pitate što to vaše oči vide. S lijeva nadesno: Edvin Softić, Dijana Čuljak Šelebaj, Hloverka Novak-Srzić, Ivana Šikić i Irena Nakić Cirkveni, šefica PR agencije Moira. Radi se o još jednom "slučajnom" susretu protagonista korupcijske afere na Hrvatskoj radioteleviziji, doduše bez Pedra Joze Kapovića, a fotografiju je opet objavio Business.hr.

Podsjetimo, kad je prva fotografija iz Pariza objavljena, šefica Informativnog programa HRT-a je rekla za Index sljedeće:

"Irenu Nakić Cirkveni znam, upoznala sam je prije četiri godine u Parizu - tada je i fotografija snimljena. Ona je jedna krasna i strašno odlučna cura, ali u Francuskoj smo se samo sreli. Tamo sam bila s Vladimirom Mamićem, a s Irenom sam sjedila na jednoj večeri." Tada je krivo imenovala čovjeka s kojim je navodno stigla u Pariz, jer se radilo o Robertu Mamiću, vjenčanom kumu Dijane Čuljak Šelebaj i Vladimira Šelebaja te zaposleniku PBZ banke.

Fotografija je snimljena nekoliko dana nakon te "jedne" večere u Parizu. Zanimljivo je i što Čuljak Šelebaj i Softić na nosu imaju tamne sunčane naočale u zatvorenom prostoru, pa ova fotografija više podsjeća na uspomenu s maturalca nego na još jedan slučajan susret.

Čuljak: To ne dokazuje ništa

"Irena Nakić i Hloverka se znaju površno, putem mene", kazala nam je Dijana Čuljak Šelebaj te o njihovih nekoliko dana provedenih u Parizu kazala:

"Neki su bili nekoliko dana, a neki su bili malo manje dana! Irena Nakić i Ivana Šikić su bile kraće. Što vi meni predbacujete, da ja ne bih smjela ići u Pariz?", uzrujano će Čuljak-Šelebaj. Kada smo joj objasnili da Pariz kao takav nije sporan, nego izjava njezine šefice koja je kazala da se radilo o jednom susretu, Čuljak kaže:

"Nije ona to rekla!", na što joj mi odgovaramo da postoji snimka te njene izjave. "Aha, dobro. Sad mi hoćete reći da se posao dijeljenja novaca od Moire dogovarala u Parizu? Što je kava drugi dan?", nejasno je Čuljak. Kada smo joj svrnuli pozornost na to da s obzirom da bi se više susreta, moglo nazvati druženjem, što je ono što Edvin Softić tvrdi, a Hloverka opovrgava, Čuljak daje svoju definiciju nedruženja:

"Nismo se družili, ali naravno da smo pili kavu, naravno da smo pojeli večeru. Ali mi smo imali i svoja druženja, bili su i Vladimirovi roditelji... Ne razumijem što je tu inkriminirajuće. Ja sam tada bila dobra s Irenom Nakić, bila mi je susjeda i više od poznanice, a moja šefica je sa njom na 'Vi'! Na prvoj fotografiji se vidi tko je nasmijan a tko je 'pao s Marsa'. Pogledajte Ivanu Šikić i Irenu Nakić koje su s Hloverkom na 'Vi'!"

 

"Zašto Edvin Softić nije suspektan i njegova prijava na Državnom odvjetništvu i njegovi motivi?", pita se Šelebaj, a zatim rezimira:

"Moja šefica i Irena Nakić se puno manje poznaju nego što se Hašim Bahtijari (član Vijeća HRT-a) i Krešimir Macan poznaju. I znam da smo pojeli jednu večeru i popili kavu, a sad je li to bilo dvije ili četiri kave, ne sjećam se. Predlažem da Edvin Softić pokaže sve fotografije koje je snimio u Parizu."

Softić: Konačno su se sjetili kave!

"Svi smo bili privatno u Parizu. Šikić i Nakić su bile četiri dana, mi ostali sedam dana, i svi smo se družili, viđali smo se preko dana, navečer išli na večere. To je apsolutno bio dogovor Dijane Čuljak Šelebaj da se prijatelji nađu u Parizu, spavaju istom hotelu. Ima slika kol'ko hoćete", kazao nam je Softić, dodajući:

"Znači sad su se konačno sjetili kave! Baš lijepo. Prva varijanta je bila da se nikad nisu čule ni vidjele, pa druga 'joj, pa da, bile smo na večeri. Ali to je to i nismo se više viđali'. Baš mi je drago što su se sjetile i kave."

"Pokisle" zbog svađe?

Zašto Irena Nakić i Ivana Šikić na prvoj fotografiji izgledaju deprimirano i kao da su "pale s Marsa"?

"Njih tri-četiri su se prije slikanja poslovno zakačile oko nekakvih računa i nekih kombinacija, a Šikić i Nakić su, recimo, izvukle deblji kraj, pa izgledaju malo 'pokislo'. Ne bih o tome o čemu su se svađale, jer se pravo ni ne sjećam.", kaže Softić, i zatim gubi i on strpljenje.

"Ali, čekajte, o čemu mi pričam? Da se ljudi slučajno sreću po Parizu? U Zagrebu se ne možeš slučajno sresti? U istom hotelu spavale, između sebe su se dogovarale i gdje će se bit, spavat. Čuljak je bila moja prijateljica, pa sam se i ja našao tamo".

Nakić Cirkveni: Ne znam koja je to fotografija

Do Hloverke Novak Srzić još uvijek nismo uspjeli doći, dok je Irena Nakić Cirkveni rekla za Index kako nije sigurna u kojim okolnostima se našla na toj fotografiji budući da se sve to dogodilo prije četiri godine.

"Ako se već neprestano priča o nekoj mojoj povezanosti s ljudima s HRT-a, voljela bih vidjeti neku sliku staru barem dvije godine na kojoj se nalazim s bilo kojom osobom s kojom me se sad povezuje", rekla nam je Nakić Cirkveni.

A.B.
Foto: Business.hr

Pročitajte više