ured za socijalno partnerstvo demantira maticu hrvatskih sindikata javnih službi

Ured za socijalno partnerstvo hrvatske Vlade demantirao je danas tvrdnju Matice hrvatskih sindikata javnih službi da je ´žalosna uloga posredovanja tripartitnog Ureda koji rješenje problema vidi u nesolidarnom potezu prema trećima´.

Ured je reagirao na priopćenje predsjednika Matice Dalimira Kube u vezi s današnjim neuspjelim pokušajem dogovora s predstavnicima Ministarstva prosvjete i sporta oko korekcije plaća u okviru osiguranih povećanih proračunskih sredstava u osnovnim školama.

Ured za socijalno partnerstvo u priopćenju za javnost naglašava

da sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, osim same organizacije sastanka, nije mogao utjecati na prijedlog bilo koje strane, kao niti na njihov mogući dogovor. ´Kakvo će biti rješenje tog predmeta isključivo je stvar ovlaštenih predstavnika dvaju socijalnih partnera´, ističe se u priopćenju. Ured podsjeća da je u cilju posredovanja između dviju strana dogovorio njihov zajednički sastanak uz sudjelovanje i potpredsjednika Vlade Gorana Granića.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić na današnjem je sastanku s predstavnicima Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) odbio zahtjev za povećanjem plaća svim zaposlenima u osnovnoškolskom sustavu.

Pročitajte više