Ured za socijalno partnerstvo: Rasprava o naknadama za nezaposlene

TRIPARTITNA radna skupina za usuglašavanje izmjena Zakona o radu (ZOR) na današnjem je sastanku razmatrala novčane naknade za nezaposlene i vrijeme ostvarivanja prava na naknadu, te institut predstavnika radnika u Nadzornim odborima, priopćio je Ured za socijalno partnerstvo.

Hrvatski zavod za zapošljavanje pripremit će analizu strukture primatelja novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti, a sindikati će predložiti određene zakonske promjene, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo rada i socijalne skrbi i Ministarstvo financija potom će analizirati moguće prihode i rashode, na temelju čega će radna skupina utvrditi konačan prijedlog izmjena Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Radna grupa razmatrala je analizu zastupljenosti radničkih predstavnika u Nadzornim odborima trgovačkih društva u drugim državama, a pripremit će i dopunske podatke o drugim oblicima suodlučivanja i nadležnosti radničkih predstavnika u Nadzornim odborima, o čemu će se rasprava nastaviti na jednom od idućih sastanaka.

Novi sastanak zajedničke tripartitne radne skupine o izmjenama ZOR-a bit će u utorak, 18. ožujka, a na njemu će biti nastavljena rasprava o Agencijama za privremeno zapošljavanje i ostalim pitanjima koja su ostala otvorena na prethodnim sastancima.

Pročitajte više