URUČENE NAGRADE 37. PIF-A

Glavna nagrada "Milan Čečuk" za najbolju predstavu na 37. međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF 2004. danas je dodijeljena Bjeloruskom kazalištu "Ljal'ka" iz Vitebska za predstavu "Izgubljena duša ili kazna grešnika".

Međunarodni stručni žiri u sastavu Geza Balogh iz Madžarske, Ekaterina Obrazcov iz Rusije i Helena Braut iz Hrvatske nagradu "Tibor Sekelj" za predstavu s najhumanijom porukom dodijelio je Dramskom i lutkarskom kazalištu "Konstantin Veličkov" iz Pazardžika u Bugarskoj za predstavu "Sveta knjiga", a posebnu nagradu za najbolju predstavu za djecu kazalištu "Tu i tamo" iz Moskve za predstavu "Konjić grbonjić".

Nagrada za režiju predstave "Vječna pjesma" Bjeloruske državne akademije umjetnosti iz Minska dodijeljena je Svjetlani Ben, Aljaksandri Pacej, Aljakseju Doninu i Igoru Kazakou.

Silvan Omerzu nagrađen je za scenografiju predstave "Vijećnik Krespel" Kazališta lutaka iz Ljubljane, Biserka Kolevska za scenski pokret u predstavi "Sjene u noći" niškog Kazališta lutaka u SCiG, Franco Citterio za svjetlo u predstavi "Aida" Marionetske družine Carla Colla i sinova iz Milana. Ansambl te družine nagrađen je za skupnu igru u "Aidi". Larisa Mikulič i Oleg Žjugžda dobili su nagrade za animaciju u predstavi "Čaj za dvoje" Regionalnog kazališta Grodno iz Bjelorusije, a Jim Gamble za animaciju u predstavi "Čudesni svijet lutaka" Lutkarske produkcije Jima Gamblea iz Palosa Verdesa u SAD-u.

Dječji žiri najboljom predstavom PIF-a, koji se održavao od 27. kolovoza do 3. rujna, proglasio je predstavu "Čudesni svijet lutaka".

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više