Uskoro "čistka" direktora poduzeća unutar Zagrebačkog holdinga

DIREKTOR Zagrebačkog holdinga Ivo Čović uskoro bi trebao objaviti imena novih direktora gradskih poduzeća, nakon natječaja koji je raspisan još krajem svibnja.

Čović je do danas odlučio smijeniti čak 11 direktora, a o njihovoj će smjeni, kako prenosi Jutarnji list, mnogo više od stručnosti ili ostvarenih poslovnih rezultata odlučivati – politika.

Listu imena još treba odobriti i potvrditi Uprava Zagrebačkog holdinga, kojoj je on na čelu, a to, kako se pretpostavlja, neće biti nikakav problem s obzirom na to da SDP ima većinu u Upravi, a iza Čovića, koji je iz stranke dobio odriješene ruke da "čistku“ obavi po vlastitom nahođenju, stoji i sam predsjednik stranke Zoran Milanović, tvrdi list.

Ipak, najveće iznenađenje predstavlja vjerojatna smjena direktora Zagrebparkinga Mate Kraljevića, koji niz godina ostvaruje najbolje poslovne rezultate u Holdingu. Politički pritisci za smjenu Kraljevića bili su preveliki i preintenzivni, a povod za smjenu pronađen je u nedavnoj aferi oko ilegalne preprodaje parkirnih karata.

Pročitajte više