Uskrsna poruka vojnog biskupa Jurja Jezerinca

VOJNI biskup Juraj Jezerinac uputio je pripadnicima Vojne biskupije u Hrvatskoj uskrsnu poruku "Uskrs za novi poredak" u kojoj ističe kako je "Uskrs stvarnost i otajstvo", a uskrsnuće povijesna činjenica, koja je kršćanima "izvor nevjerojatne snage za svjedočenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu".

"Samo po Isusovu uskrsnuću možemo pridonositi pobjedi dobra nad zlim. Samo Uskrsnuće omogućuje čovjeku da se, suočen sa zahtjevnošću Evanđelja, uvijek može mijenjati, tj. uskršavati u sebi i radosno svjedočiti da je moguće novo doba i da je ostvariv novi poredak koji je započeo Onaj koji sjedi na prijestolju i sve čini novo", ističe Jezerinac.

Podsjeća kako Crkva već dva tisućljeća "okuplja zajednicu Isusovih učenika" te kako je "jedna od bitnih oznaka njezine prepoznatljivosti u svijetu i mučeništvo".

"Crkva ostaje vjerna svom Utemeljitelju te i danas navješćuje da užitak nije svrha čovjeka života; da egoizam, koji stavlja u centar isključivo dobro pojedinca, razara zajedništvo i ruši temelje društva; da takav stil života izjeda narod iznutra, jer mu sugerira komotnost i slobodu od života, nebrigu za obitelj i narod, slobodu bez odgovornosti i obveza", napominje biskup, dodajući kako bi "slijediti taj put značilo bi tražiti Uskrsnuće bez Velikog petka, slavu bez odricanja".

"To je ono što Crkva nikada neće moći prihvatiti pa makar i čitav svijet ustao protiv nje. Ona je uvijek svjesna da jedna od bitnih oznaka njezine prepoznatljivosti u svijetu jest i mučeništvo", poručuje Jezerinac.

Crkva želi od svih napada, ideoloških i materijalnih, zaštititi obitelj, ističe Jezerinac i dodaje kako su najnoviji oblici promidžbe tzv. spolne edukacije mladih jeftini i prozirni trikovi vrlo snažnog marketinga "kulture smrti".

"Na suptilan način djeci i mladima se otupljuje osjećaj za moral i vrednote, ruši se temelj za obitelj i u njihovoj se psihi priprema podloga za ovisnosti i ropstvo svim požudama", smatra on.

U završnom dijelu, vojni biskup ističe kako "velike svjetske promjene posljednjih godina i pomicanja na globalnoj šahovskoj ploči daju naslutiti da se već sada možemo i moramo ponovno s krunicom u ruci uputiti Mariji i utjecati se pod Njezinu obranu".

"Jer laži, insinuacije, optužbe, prekrajanje povijesti, izjednačavanje žrtve i agresora, mogu biti ubitačniji od granata čije razorne posljedice mnoga naša braća i sestre još uvijek nose na duši i tijelu", navodi u poruci.

Dodaje kako nas "samo velika molitvena koalicija pod zaštitom Pomoćnice kršćana, naše Najvjernije odvjetnice, može spasiti od duhovnog terorizma, kojemu je Crkva izložena u mnogim krajevima svijeta a od njega nismo imuni ni mi u Hrvatskoj".

"Ipak, premda su njegovi medijski specijalci i u našoj Domovini djelatni, raduju nas reakcije javnosti koje svjedoče da se mnogi protive nasilnom rješavanju problema i promiču nastojanja da konstruktivnim i razumnim pothvatima suzbijamo pokušaje razbijanja temeljnih ljudskih i kršćanskih vrijednosti. Takav pozitivan pristup najbolji je i najispravniji put izlječenja društva i doprinosa općem dobru za kojim svi čeznemo", tvrdi Jezerinac.

Pročitajte više