Utvrđeni propusti policije oko slučaja ubojstva Dijane Brzić

INTERNOM istragom u splitskoj policiji utvrđene su nepravilnosti postupanja policije oko slučaju ubojstva dvadesetšestogodišnje Dijane Brzić koju je u kamenolomu u Svetom Kaju kod Solina prošli tjedan ubio nevjenčani suprug Božo Zidar.

Ninoslav Ćurić, načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske, za Index je rekao kako je utvrđen propust triju policijskih službenika, od kojih su dvojica propust učinili tijekom kriminalističke obrade, a jedan prilikom zaprimanja kaznene prijave od strane žrtve i njene majke Vesne Brzić.

Riječ je o policajcima koji su osuđivanog ovisnika Zidara priveli dan prije tragičnog događaja i koji su ga pustili nakon obrade.

Utvrđeno je da pretres stana nije učinjen dovoljno detaljno, te da nije došlo do dodatnih postupanja koja su bila nužna s obzirom da se radi osobi protiv koje je ranije zaprimljena prijava za kazneno djelo prijetnje. Također je utvrđeno da je kaznena prijava krivo procijenjena. Zidar je trebao biti priveden odmah nakon što je napisana kaznena prijava jer je prijetio većem broju osoba, objasnio je Ćurić. Ističe da svi propusti za posljedicu direktno nemaju daljnji tijek događanja, odnosno tragični događaj.

Izvješće MUP-ove interne kontrole proslijeđeno je Ravnateljstvu policije, a nakon njihova očitovanja, procjenjuje Ćurić, protiv trojice policajaca pokrenut će se disciplinski postupak.

I.B.

Pročitajte više