UVEDEN U Plovidbu NOVI "JADROLINIJin" trajekt "TIN UJEVIĆ"

Trajekt "Tin Ujević" za prijevoz 200 osobnih automobila i tisuću putnika, koji je "Jadrolinija" kupila u Grčkoj, danas je u Rijeci svečano uveden u redovitu plovidbu.

Trajekt je dug 98 i širok 17 metara, najveća brzina mu je 15 a operativna brzina 14 čvorova. Izgrađen je u rujnu prošle godine u Pireju u Grčkoj, a cijena mu je 7,5 milijuna eura. Plovit će između Splita i Starog Grada na Hvaru te Supetra na Braču.

"Tin Ujević" može istom brzinom ploviti u oba smjera te ga karakterizira brz iskrcaj putnika i vozila. U unutrašnjosti, iznad garaža, nakazi se klimatizirani salon za putnike. Ovo je 50. brod u "Jadrolinijinoj" floti.

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić izrazio je zadovoljstvo tim poslovnim potezom "Jadrolinije". Uvjeren je da će "Jadrolinija" svake godine snizivati prosjek starosti brodova te da će dio brodova biti izgrađen u hrvatskim bodogradilištima po programu Vlade i Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

Trajekt je blagoslovio nadbiskup riječki Ivan Devčić. Među uzvanicima na svečanosti su bili ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić, predsjednik Uprave "Jadrolinije" Slavko Lončar i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

(Hina) dsil vkn

Pročitajte više