Uz pucnjavu pokušali opljačkati banku u Osijeku, zapalili ukradeni auto kojim su pobjegli

JUTROS je u osječkom naselju Jug 2 došlo do pokušaja oružane pljačke i pucnjave u poslovnici Hypo Alpe Adria banke. Srećom, pritom nitko nije ozlijeđen.

Naoružani i maskirani razbojnik je oko 9 sati upao u banku te povikao "Ovo je pljačka!" i odmah zapucao prema zaštitaru, kojeg je od metka zaštitilo računalo na njegovom stolu. U bijeg se razbojnik dao nakon što mu je zaštitar Alen Bogadi, inače djelatnik tvrtke Sokol Marić, uzvratio paljbu.

Grad blokiran

Ispred poslovnice banke pljačkaša je u noć ranije ukradenom VW Passatu čekao pomagač. Odjurili su u nepoznatom smjeru. Ukradeni Passat je ubrzo pronađen zapaljen ispod zapadne tribine Gradskog vrta. Policija je blokirala prometnice i intenzivno traga za počiniteljima koji su iz banke otišli praznih ruku.

Sokol Marić: Zaštitar je postupio iznimno hrabro i profesionalno

Na pokušaj pljačke se osvrnula i zaštitarska tvrtka Sokol Marić: "Želimo istaknuti da je razbojstvo nije izvršeno isključivo zbog iznimno hrabre i profesionalne intervencije zaštitara Alena Bogadija". Dodaje se kako je zaštitar čak i potrčao za razbojnikom nakon pucnjave te je pritom vidio kako bježi s pomagačem.

U priopćenju tvrtke se navodi kako je razbojnik odmah po ulasku u poslovnicu "bez ikakvog upozorenja, krajnje drsko i bezobzirno, uputio hitac prema zaštitaru, s osnovnim ciljem da ga likvidira" te kako "o  pravovremenosti i brzini postupanja zaštitara jasno svjedoči i činjenica da drugi naoružani razbojnik nije ni stigao ući u poslovnicu banke, čime su izbjegnute moguće kolateralne žrtve".

Pročitajte više