Uzbuna u Novom Vinodolskom, prvašić prijetio nožem vršnjacima: "Nije stalo na tome"

Foto: OŠ Ivan Mažuranić, 123rf

RODITELJI učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom danas ujutro nisu poslali svoju djecu na nastavu. Tu odluku donijeli su u znak prosvjeda zbog nedavnog incidenta u kojem je učenik prvog razreda te škole nožem prijetio svojim vršnjacima, doznaje Index od ravnatelja škole Borisa Turjaka.

Ravnatelj je, naime, jučer održao sastanak s roditeljima učenika 1a razreda, koji pohađa i navedeni problematični učenik, gdje su roditelji izrazili bojazan za sigurnost svoje djece - s obzirom na to da se ne radi o izoliranom incidentu.

Index je o svemu danas porazgovarao s ravnateljem Turjakom.

"Na jučerašnjem sastanku Vijeća roditelja i predstavnika spornog razreda, koji je trajao sat i 30 minuta, predstavnici razreda najavili su danas jednodnevni prosvjed u znak potpore razredu u kojem se događaju incidenti."

Prosvjed kao znak upozorenja

"Prosvjed je organiziran tako da se cjelokupnoj javnosti ukaže na sporost sustava i sporost rješavanja određenih problema. Roditelji su danas ispunili obećanje, nisu poslali djecu u školu, predstavnici su upravo pred školom i prosvjeduju. Poslali su znak upozorenja da probleme nasilničkog ponašanja treba brže rješavati", kaže nam Turjak.

Na naše pitanje o tome kako škola radi na rješavanju navedenog problema, odgovara da postoji suradnja s policijom.

"Mi konstantno već godinama imamo dogovoren sustav s policijom i gradom, šaljemo izvješća o izostancima učenika koji su izvan "normalnih" izostanaka, tražeći na kraju svakog dopisa da se očituju o poduzetim mjerama", ističe ravnatelj.

Niz incidenata, nije stalo na prijetnjama

Na pitanje o tome je li ovo prvi incident u navedenom razredu te je li bilo ozlijeđenih u navedenim incidentima, Turjak odgovara kako je došlo do više ispada te kako incidenti nisu završili samo na prijetnjama.

"Bilo ih je više uzastopnih, zato je i posljedica ova revoltiranost roditelja. Pitate me nešto što ne znam smijem li reći, s obzirom da se radi o djeci, ali reći ću vam da to nije stalo na prijetnjama", kazao je Turjak za Index te dodao da se na sastanku Vijeća tražilo i od gradonačelnika da sazove sjednicu na Gradskom vijeću vezano uz tu problematiku, jer se neke stvari ne događaju samo u školi, već i na razini mjesta.

Policija potvrdila incident

Glasnogovornica PU primorsko-goranske za Index je potvrdila kako je policija informirana o slučaju.

"Obaviješteni smo o incidentu i policija postupa sukladno svojim ovlastima. Osobe u pitanju su maloljetne i zaštićene propisima te ne možemo davati više informacija o svemu", poručili su za Index.

Pročitajte više